KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINA İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) ve 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, kişisel verilerin korunmasına ilişkin hükümleri içermektedir. Ayrıca 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu da, kişisel verilerin korunması için bazı hallerde cezai yaptırımlar öngörmüştür.

Müşterilerimizin kişisel verilerinin kullanılması ile ilgili olarak Dükkana Buyrun’da özellikle alışveriş yapılırken kullanılan kart bilgileri sizin onayınız olmaz ise kaydedilmez ve kesinlikle üçüncü kişiler tarafından görülemez. Müşterilerimize ait kişisel verilerin üçüncü kişiler ile paylaşımı, müşterilerin izni çerçevesinde gerçekleşmekte ve kural olarak müşterimizin onayı olmaksızın kişisel verileri üçüncü kişilere aktarılmamaktadır. Dükkana Buyrun ile paylaşılan kişisel veriler, Dükkana Buyrun’un gözetimi ve kontrolü altındadır. Müşterilerimizin KVKK uyarınca sahip olduğu haklar, sitemizin  yükümlülüklerini oluşturur.

 

Dükkana Buyrun, Kişisel Verilerin Korunmasına ilişkin mevzuat uyarınca, web-sitemizi ve/veya mobil uygulamalarımızı kullanan  kişilerin yasal haklarını korur. Sitemiz, bu konu ile ilgili mevzuatta yapılabilecek değişiklikler çerçevesinde güncelleme yapma hakkına sahiptir.

Diğer yandan, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği'nden doğan yükümlülüklerimizin ifası amacıyla verilerin toplanması ve kullanılması da gerekmektedir. Web sitesinden veya mobil uygulamalardan işlem yapan müşterilerimizin verdikleri veriler, müşterilerimizin rızaları ve mevzuat hükümleri uyarınca sitemiz tarafından işlenmektedir. Yasal mevzuatın öngördüğü amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile müşterilerimizin verileri, gezinme bilgileri toplanmakta, işlenmekte ve güvenli olarak saklanmaktadır. Sitemiz, mevzuatın izin verdiği durumlarda ve ölçüde kişisel bilgilerinizi kaydedebilecek, saklayabilecek, güncelleyebilecek, izin dahilinde üçüncü kişilere açıklayabilecek, devredebilecek, sınıflandırabilecek ve işleyebilecektir.